Városlista
2024. június 11, kedd - Barnabás

Hírek

2017. Március 01. 15:24, szerda | Külföld
Forrás: mti

Több mint hatszáz betöréssel gyanúsítanak egy magyar csoportot

Több mint hatszáz betöréssel gyanúsítanak egy magyar csoportot

Ausztria területén működő magyar bűnözői csoport tagjait fogták el osztrák és magyar rendőrök. Az elkövetők szinte kizárólag nagy értékű kerékpárokat loptak el, több mint 600 betörés elkövetésével gyanúsítják őket

- hangzott el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán Salgótarjánban tartott sajtótájékoztatóján.

Bárnai Balázs, a rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a 12 gyanúsított a 608 betöréssel mintegy 600 ezer euró (185 millió forint) kárt okozott, elsősorban Alsó- és Felső-Ausztriában.

A csoport néhány tagját 2016 nyarán fogták el. Mivel egyikük Nógrád megyei, az osztrák rendőrök felvették a kapcsolatot a nógrádi rendőrökkel. A 12 gyanúsított egyébként Magyarország több vidékéről származik, vezetőjük szombathelyi; heten előzetes letartóztatásban vannak.

A büntetőeljárást Ausztriában folytatják le.

Erwin Meindlhumer, a felső-ausztriai tartományi rendőrség bűnügyi igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a gyanúsítottak főleg lakóépületek pincéit törték fel. A kerékpárokat Magyarországon értékesítették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 07. 07:14, péntek | Külföld

Macron: Franciaország vadászrepülőket ad át Ukrajnának

Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket szállít Ukrajnának, hogy támogassa az Oroszország elleni háborúban - jelentette be Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este.

2024. Június 06. 09:26, csütörtök | Külföld

Csehországban összeütközött két vonat, négyen meghaltak, többen megsérültek

Négyen meghaltak és húszan megsebesültek a kelet-csehországi Pardubicében, ahol szerdán röviddel éjfél előtt összeütközött egy személyszállító gyorsvonat és egy tehervonat - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió.

2024. Június 06. 06:00, csütörtök | Külföld

Fico elleni merénylet - Tovább javult a szlovák kormányfő állapota

Tovább javult Robert Fico szlovák miniszterelnök egészségi állapota, s gyógyulásának folyamata gyorsabb lehet a korábban feltételezettnél - jelentette be Robert Kalinák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes Pozsonyban szerdán.

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt