Városlista
2022. május 16, hétfő - Botond, Mózes

Hírek

2018. Április 20. 13:02, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét egy kegyetlen férfi

Többször is ájulásig bántalmazta barátnőjét egy kegyetlen férfi

Különös kegyetlenséggel, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntette, a sértett sanyargatásával, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette

és lopási cselekmények miatt emelt vádat egy 27 éves győri férfival szemben, aki jelenleg más ügyben, más bántalmazások miatt van előzetes letartóztatásban.

A férfi 2016 végén ismerkedett meg a sértettel, akivel 2017 januárjában összeköltözött. Január egyik estéjén a nőtől a mobiltelefonját elvette, annak tartalmát átolvasta, majd a készüléket egy boxerrel összetörte, ezt követően pedig a sértettet órákon keresztül addig bántalmazta, míg a sértett eszméletét vesztette.

Február közepén a vádlott – minden előzmény nélkül – ismét megrugdosta, ököllel ütötte, hajánál fogva megrángatta a sértettet, valamint egy kést a nyakához szorítva azzal fenyegette meg őt, hogy megöli.

Tavaly március elején a vádlott féltékenység miatt kért számon nem létező dolgokat a sértettől. Ekkor őt egy késsel combon is szúrta. A sértett a bántalmazástól ugyancsak eszméletét vesztette.

Az elkövető áprilisban egy késélező acéllal, valamint egy acélbetétes cipővel addig bántalmazta a bérleményükben a nőt, míg a kiabálásra felfigyeltek a szomszédok. Ekkor a vádlott kiment a lakásból és magyarázkodni kezdett a szomszédoknak. Miután ezt befejezte, visszament a lakásba és számon kérte a sértettet a kiabálásért, majd folytatta a bántalmazást. A cselekménynek a helyszínen megjelenő lakástulajdonos vetett véget.

A sértett a bántalmazások következtében számos zúzódásos, valamint a combja szúrt sérülését szenvedte el, emellett szegycsontja is eltört. Sérülései nyolc napon túli gyógyulóak.

Az elkövető ebben az időszakban a sértettet végig bezárva tartotta a lakásban, őt többszöri kérésére sem engedte el. A bántalmazó kapcsolatból a sértettet az utolsó bántalmazást megfékező lakástulajdonos menekítette ki azzal, hogy munkavégzést színlelve őt magával vitte, majd vonattal hazajuttatta.

Az ügyészség a más ügyben előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt négy bűncselekmény – köztük két lopás – elkövetésével vádolja. Jelen eljáráson kívül a vádlottal szemben további nyolc eljárás van folyamatban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 16. 16:01, hétfő | Belföld

Szijjártó: Magyarországnak a legfontosabb, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek

Magyarországnak az a legfontosabb érdeke, hogy az ország és a magyar emberek biztonságban legyenek - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, az uniós tagországok külügyminiszterei ülésének szünetében hétfőn.

2022. Május 16. 14:45, hétfő | Belföld

Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.

2022. Május 16. 13:05, hétfő | Belföld

A héten 109 településen irtják a szúnyogokat

A héten a tervek szerint 13 megye 109 településen irtják a szúnyogokat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2022. Május 16. 12:05, hétfő | Belföld

Brutálisan bánt a diákokkal egy tanítónő, ütötte is őket

Durva fegyelmezési módszerei miatt emelt vádat egy Veszprém megyei tanítónő ellen a Veszprémi Járási Ügyészség, miután a pedagógus több ízben bántalmazta a rá bízott gyermekeket.