Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 02. 16:06, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: mti

Változott a menetrend több regionális vasútvonalon

Változott a menetrend több regionális vasútvonalon

Július elsejétől változott a menetrend több regionális vasútvonalon - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint péntektől több mellékvonalon is visszaállították - a járványügyi korlátozások miatt korábban bevezetett - ideiglenes menetrendek előtt érvényes közlekedési rendet. A Zemplén kirándulóforgalmának kiszolgálása érdekében az Abaújszántó-Hidasnémeti szakaszon jelentősen bővül a menetrendi kínálat.

A Technológiai és Ipari Minisztérium döntésének köszönhetően július elsejétől több vasútvonalon megszűnt a pótlóbuszos közlekedés, és ismét az alapmenetrend szerinti vonatjáratokkal szolgálják ki a településközi forgalmat a Székesfehérvár-Komárom, a Dunaújváros-Simontornya, a Vámosgyörk-Szolnok, a Mezőhegyes-Újszeged, a Mezőhegyes-Battonya vonalon. Mátészalka és Csenger, valamint Nyíregyháza és Mátészalka között naponta ezentúl is csak egy vonatpár közlekedik.

Egyelőre továbbra is vonatok és pótlóbuszok együtt biztosítják a menetrendet a Villány-Mohács és a Nyékládháza-Tiszaújváros vonalon. A Fehérgyarmat-Zajta szakaszon napi egy pár személyvonaton kívül a többi járatindulásnál pótlóbuszok közlekednek. A vasárnap délutáni Hétmérföldes sebesvonat viszont már a teljes útvonalon jár, Zajtáról indul Budapestre.

A Zempléni-hegységben kirándulók és a térségben élők számára fontos változásként emelték ki, hogy a Szerencs-Hidasnémeti vonal északi szakaszán, Abaújszántó és Hidasnémeti között jelentősen bővül a menetrendi kínálat. A turisztikai szezonhoz igazodva nyár végéig mindennap, majd november elsejéig hétvégenként napi 5 vonatpár közlekedik Abaújszántó és Hidasnémeti között. Ősztől munkanapokon és a téli időszakban pedig naponta 3 vonatpár indul ezen a szakaszon - a vonatok mindegyike Abaújszántón csatlakozik a Szerencs-Abaújszántó közti vonatokhoz - fejtették ki.

A július elsejétől érvényes változásokat is tartalmazó vasúti menetrend elérhető a MÁV-csoport honlapján - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.