Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 01. 10:23, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Zavar lehet a balesetiadó-behajtással

Zavar lehet a balesetiadó-behajtással

Noha tavaly év végén a parlament megszavazta a baleseti adó bevezetését, a behajtás pontos módjáról akkor még nem rendelkeztek.

Pedig ez korántsem elhanyagolható részlet. Annyi biztos, hogy a biztosítóknak kell leróniuk ezt a kötelezettséget az állam felé minden kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötött ügyfelük után, de ennek lebonyolítása tartogathat meglepetéseket a gyakorlatban” – ezt mondta a Magyar Hírlapnak Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője.

A társaság szerint a legnagyobb veszély az, hogy az ügyfelek figyelmét mindez elkerüli, miután ugyanahhoz a kocsihoz több sárga csekk is érkezhet, és sokan nincsenek tisztában vele, hogy min¬det be kell fizetniük. „Vannak biztosítók, amelyeknél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudják egy csekken kezelni a biztosítást és a baleseti adót, így külön-külön adnak ki majd erről csekket negyedévente. Az évközi évfordulósok pedig időszaktól eltérően kaphatnak egy nem várt számlát a 2012-re eső törtidőszak utáni adóról. Ez a veszély fenyegeti leginkább az embereket, hiszen a magyarok jelentős része még mindig sárga csekken fizet, s nem használ netbankot, mobilbankot vagy automatizált megbízásokat. Mindazonáltal az sincs teljesen biztonságban, aki ez utóbbi szolgáltatásokat veszi igénybe a fizetéshez.

Azt is érheti kellemetlen meglepetés, aki nem csekken fizet, hanem csoportos beszedési megbízást tart nyilván bankjánál. „Ha a banknál limitálták, hogy az eddigi negyedéves díj mértékéig történhet csak lehívás, akkor a baleseti adóval megnövelt terhelést a pénzintézet nem fogja engedélyezni. Ez esetben az autó fedezetlenné válhat, amit bizonyára kevesen vesznek észre maguktól a havi bankszámlaegyenlegük részletes böngészésekor” – vélekedett Vass Gábor. Így akár hónapok is eltelhetnek, mire kiderül a hátralék, de előfordulhat, hogy mindezzel egy baleset során kell az autósnak szembesülnie.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: balesetiadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során